Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojne optužbe

U susjednoj zemlji uhićen opasni francuski terorist! Često je mijenjao identitete, veliča naciste i Hitlera

Alexis Issaurat
Alexis Issaurat Foto: Facebook
Francuski državljanin Alexis Issaurat, optužen za kriminalna djela povezana s terorizmom, oružjem i visokom tehnologijom, uhićen je u petak u blizini Trebinja u BiH.

Policijska uprava Trebinje potvrdila je uhićenje osobe rođene 1987. godine, s potjernice iz Francuske, a čije ime ima inicijale I. A. H. F. J.. Dodali su kako je muškarac priveden bez otpora oko 16:10.

Alexis Issaurat je već bio uhićen u svibnju ove godine u Banjoj Luci temeljem Interpolove tjeralice iz Pariza. Policija je tada utvrdila njegov identitet i prebacila ga u Sarajevo gdje mu je sud BiH odredio privremeni pritvor. Nakon isteka tog pritvora, Isaurat je pušten, ali je crvena tjeralica Interpola ostala aktivna, iako izručenje nije zatraženo.

Pročitajte i ovo Obrad Kosovac Odlazak U 83. godini umro Obrad Kosovac - legendarni televizijski novinar i urednik

Mijenja identitet

Isaurat je koristio više identiteta, uključujući ime Alexis Isaurt i Frank Saron, što je otežavalo potvrdu njegovog pravog identiteta.

Pažnju javnosti ne privlači samo ovdje. Mediji su izvještavali o njegovim uhićenjima u Francuskoj, Slovačkoj, Italiji i Mađarskoj, a osuđivan je više puta zbog posjedovanja oružja.

Isaurat je privukao pažnju javnosti i zbog svojih rasističkih i homofobnih stavova koje izražava na internetu, i tetovaža na tijelu koje veličaju naciste i Adolfa Hitlera, javlja ATV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene