Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nemiri u Kini

U sukobima s policijom 21 mrtav: 'Gušite našu vjeru!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 21 osoba, među kojima i policajci, ubijeni su u nasilju u kineskoj nemirnoj pokrajini Xinjiang, objavile su vlasti.

'Ukupno je 21 osoba poginula. Među 15 ubijenih bilo je policajaca i čuvara reda, a zatim je u sukobima ubijeno još šest napadača', objavio je dužnosnik okruga Barchuk u regiji s većinskim muslimanima.

Internetska stranica Tianshan, koju nadziru vlasti u Xinjiangu, tvrdi da su za nasilje odgovorni teroristi. Pokrajina Xinjiang često je poprište nemira zbog velikih napetosti između većinskog naroda Han i Ujgura, turkofornih muslimana.

Brojni Ujguri optužuju kineske vlasti da guše njihovu vjeru i kulturu te se protive masovnom useljavanju Hana u tu regiju koja je još jako siromašna iako je bogata prirodnim izvorima. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi

>> Raste crna brojka: Najmanje 156 mrtvih, više od 5.000 ozlijeđenih

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene