Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio odvjetnik

U subotu i službena optužnica protiv indijskih silovatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica muškaraca optuženih da su u prosincu grupno silovali i ubili 23-godišnju studenticu, bit će službeno optuženi u subotu, najavio je njihov odvjetnik.

Taj je slučaj na ulice izveo tisuće prosvjednika i potaknuo intenzivnu javnu raspravu o tome kako policija i vlasti ne uspijevaju obuzdati sveopće nasilje prema ženama u Indiji. Stroga medijska šutnja znači da će se saznati veoma malo pojedinosti o suđenju pa će ostati mnogo neodgovorenih pitanja o tom šokantno okrutnom zločinu, piše Reuters.

>> Slučaj brutalno silovane Indijke prebačen na brzi sud

Studentica je silovana i mučena željeznom šipkom 16. prosinca u autobusu Napadači su je zatim golu i krvavu izbacili na ulicu, zajedno s prijateljem koji je isto pretučen, a umrla je dva tjedna poslije u bolnici u Singapuru.Tužiteljstvo kaže da ima mnogo dokaza, pa i DNK s krvave odjeće.

Petorica optuženih reći će da se ne osjećaju krivima za silovanje i ubojstvo, najavio je jedan od njihovih odvjetnika. Obrana je za Reuters rekla kako će tvrditi da su DNK dokazi fabricirani, a najmanje dvojica optuženih reći će da su priznali nakon mučenja u pritvoru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Travel blogeri Fernanda i Vincente Horor na putovanju Dramatična objava popularnih blogera: "Večeras su je grupno silovali, njih sedmorica, kurvini sinovi!" Josef Fritzl Podnijela tužbu Otkriveno gdje je i s kim živi Elisabeth Fritzl: Mještani su pristali na zavjet šutnje - "Svi znaju, ali nitko ne govori o prošlosti"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene