Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavo primirje

Nakon eksplozije kod hrvatskog veleposlanstva Izrael uzvratio raketama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljaju se sukobi na Bliskom Istoku. U središtu Tel Aviva odjeknula je nova eksplozija. Ovaj put, meta je bio autobus, a Izrael nije dugo čekao za odmazdu te je uputio rakete prema Gazi.

Središtem Tel Aviva odjeknula je eksplozija autobusa u kojoj je ozlijeđena je 21 osoba, piše Reuters. 'Bomba je eksplodirala u autobusu u centru Tel Aviva. Radi se o terorističkom napadu. Većina ozljeda okarakterizirano je kao lakše', rekao je glasnogovornik ministra Benjamina Netanyahua.

Pročitajte i ovo Ilustracija Donijeli odluku nakon istrage Njemačka nastavlja suradnju s UNRWA-om: Nema dokaza da su u njihovim redovima bili teroristi Muškarac se u Tel Avivu u ljude zabio automobilom - 1 Zabio se u ljude VIDEO Krvavi napad u Izraelu, ima mrtvih i ranjenih. Objavljena zlokobna poruka: "Pripremite se za brojenje mrtvih i ranjenih, krv naše djece nije jeftina"

Eksplozija se dogodila u blizini hrvatskog veleposlanstva, ali srećom, nitko od hrvatskih građana nije ozlijeđen.

Ovaj se napad dogodio osam dana nakon što je Izrael ispaljivanjem raketa započeo ofenzivu na pojas Gaze. Raketiranje su opravdali pokušajem sprječavanja raketa iz Gaze da pogode izraelski teritorij.

>> U napadima na Gazu ubijeno 140 Palestinaca

Nakon što su TV i radio postaje objavile vijest o eksploziji u autobusu Gazom su odjeknuli pucnjevi, vjerojatno kao čin proslave. Glavni grad Izraela zadnji je put bio meta bombaškog napada u travnju 2006. godine kada je palestinski bombaš samoubojica odnio živote 11 osoba.

Vijest o napadu sa zadovoljstvom je primio Hamas. 'Hamas blagoslivlja operaciju koja je ciljala Tal Arabee (Tel Aviv) i potvrđuje da je ova junačka operacija prirodna reakcija na masakr nad obitelj Dalu i ciljanje civila, žena i djece u Gazi. Ne prihvaćamo nikakvo osuđivanje Zapada za ovaj junački napad jer oni koji su šutjeli kada se odvijali masakr nad obitelji Dalu i ubijanja ostalih Palestinaca, nemaju pravo govoriti sada kada se odvija osveta za te Palestince', rekao je Sami Abu Zuhri iz Hamasa.

Nakon bombaškog napada prema Izraelu su upućene i rakete iz pojasa Gaze. Rakete su prouročile materijalnu štetu, ali ljudskih žrtava nema.

Ni Izrael nije dugo čekao na odmazdu. Promptno su uputili svoje rakete koje su pogodile Gazu. U današnjem izraelskom raketiranju poginulo je 10 Palestinaca, među u kojima i jedno dijete. Time je broj poginulih Palestinaca u cijeloj ofenzivi koja traje od 14. studenog porasao na 144. Istovremeno s Iraelske strane stradalo je 5 osoba. Glavni razlog tome je proturaketni štiti koji je Izrael postavio uz financijsku pomoć SAD-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene