Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Poduzete sve mjere

U Srbiji zbog ebole pod nadzorom 708 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je pod preventivnim zdrastvenim nadzorom zbog potencijalne zaraze virisom ebole 708 osoba, priopćilo je četvrtak srbijansko ministarstvo zdravstva.

Kao mjera prevencije i onemogućavanja širenja virusa ebole, pod zdravstveni nadzor u Srbiji je stavljeno 708 osoba, od kojih su 92 doputovale s područja ugroženih tim zaraznim oboljenjem.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž" Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

“Prateći kretanje epidemiološke situacije ebola virusnog oboljenja u svijetu i odgovarajućih preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), do sada su u koordinaciji ministarstva zdravstva poduzete sve neophodne mjere prevencije i onemogućavanja unošenja virusa ebole u Srbiju”, istaknuto je u priopćenju.

Češka bolnica testirala muškarca sa simptomima ebole

Kako se navodi, nakon pojave prvog slučaja ebole na teritoriju Europe, u zdravstvenom sustavu Srbije je, sukladno preporukama WHO-a, ”potrebno pojačati do sada poduzete mjere”.

Ministarstvo zdravstva s tim je ciljem poduzelo i “mjere osiguranja dodatnih količina zaštitne opreme”, istaknuto je u priopćenju.

Beogradski mediji izvijestili su u četvrtak navečer da je u Makedoniji preminuo Britanac koji je u skopsku bolnicu dopremljen sa simptomima ebole. Mediji navode da je i saputnik preminulog Britanca zadržan u bolnici, a hotel u kojem su odsjeli pod policijskom je blokadom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene