Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovoran za ubojstva?

U Španjolskoj uhićen srpski kriminalac Luka Bojović?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska policija navodno je privela Luku Bojovića (38) zvanog Pekar, zloglasnog srpskog kriminalca kojeg se smatra odgovornim za niz ubojstava na Balkanu. Kako izvještava B92 , uhićenje je izvršeno u suradnji sa upravom kriminalističke policije Srbije.

Član 'zemunskog klana' preuzeo je glavnu ulogu nad ozloglašenom kriminalnom organizacijom nakon akcije 'Sablja' kojom je srpska policija prije nekoliko godina uhitila i ubila nekoliko šefova mafijaških organizacija u zemlji.

Pročitajte i ovo Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj'' Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine

Bojovića se sumnjiči da je od 2004. do 2010. naredio ubojstva nekoliko najmoćnijih srpskih mafijaša te da je sudjelovao u ukupno 20 drugih ubojstava u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Nizozemskoj i Španjolskoj. U Nizozemskoj je bio umješan u trgovinu drogom i surađivao sa suparnicima Sretena Jocića poznatijeg pod nadimkom Joca Amsterdam. Po njihovom je nalogu navodno likvidirao nekoliko Jocićevih suradnika i kumova.

Srpske vlasti su istragu protiv Bojovića podigle nakon izručenja Sretka Kalinića Srbiji. Upravo je Bojović naredio Milošu Simoviću da puca na Kalinića te ubije dvojicu kolega iz zločinačkog klana. Bojović je nakon uhićenja Kalinića i Miloša Simovića nestao, a u rujnu 2010. godine za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

Tijekom rata Bojović je bio pripadnik 'Tigrova', a zapovjednik jedinice Željko Ražnatović Arkan kasnije mu je postao krsni kum. Za Arkanovo ubojstvo optuživao je Branka Jeftovića Jorgu, Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Na njih su 2004. godine izvršeni oružani napadi. Jorga je ubijen, a Drašković i Nedović ranjeni. Srpska policija Bojvoića tereti i za te napade.

Kumovao je i sa Cvetkom Simićem čije je tijelo pretprošle godine u komadima pronađeno u jarunskom jezeru u Zagrebu. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene