Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nehumane 'metode'

Zovu ga 'Bolničar' i unesrećio je najmanje 150 žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska policija uhitila je u nedjelju muškarca koji je optužen da je napravio više od 500 prisilnih pobačaja ženama koje su se borile u redovima pobunjeničkih snaga u Kolumbiji.

Muškarac poznat pod imenom 'Bolničar' je također bio bivši borac Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC), no policija nije otkrila njegov identitet. Uhićenje je uslijedilo nakon objave državnog tužitelja Kolumbije Eduarda Montealegre da njegov ured istražuje 150 slučajeva bivših članica kolumbijske gerile da su bile prisiljene na pobačaj.

U revolucionarnim su se snagama koristili tom metodom kako ne bi izgubili žene-borce koje su bile jedan od važnih instrumenata u ratu.

Vlasti u Kolumbiji kažu kako su mnoge od njih bile silovane od strane svojih kolega, a najmanje 50 djevojaka bilo je maloljetno. Većina prisilnih pobačaja dogodila se između 1998. i 2000. godine.

Kolumbijska vlada posljednje tri godine vodi pregovore s FARC-om o okončanju sukoba koji traje već 50 godina i u kojem je do sada ubijeno 220 tisuća ljudi, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Mirela Čavajda KB Sv. Duh i KBC Sestre milosrdnice Stigao nalaz zdravstvene inspekcije u slučaju Mirele Čavajde: "Utvrđeni su proceduralni propusti". Pogledajte što je poručila putem odvjetnice Slika nije dostupna NOVA ODBIJENICA Sabor odlučio: Rekli su "ne" prijedlogu Zakona o pobačaju

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene