Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u SAD-u

U snježnim olujama najmanje 16 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažne snježne oluje koje haraju SAD-om odnijele su 16 života. Mnogi su automobili zapeli na cestama zakrčenim snijegom, a otkazani su i brojni letovi.

Oluje u kojima je u SAD-u poginulo najmanje 16 osoba donose snažan vjetar, gusti snijeg i obilnu kišu. Zbog kaosa koji je nastao uslijed toga, mnogo je automobila ostalo na cestama jer se zbog snijega nisu mogli kretati, a više od 200.000 obitelji ostalo je bez struje.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Kišovito vrijeme Promjena vremena Velika promjena vremena: Za tri regije upaljen narančasti meteoalarm

Na području istočnih saveznih država, očekuje se da bi moglo pasti 45 centimetara snijega. 'Cijeli dan ću čistiti snijeg, samo da ispred zgrade bude čisto', rekao je Dale Lamprey iz New Hampshirea.

Guverner Alabame Robert Bentley posjetio je područja najviše pogođena u njegovoj saveznoj državi. Gradove Mobile i Prichard pogodio je tornado te iza sebe ostavio razrušene kuće, iščupana drveća i oštećene automobile.

>> Snježna oluja odnijela šest života, otkazano 200 letova!

Snažne snježne oluje koje su na dijelove Sjedinjenih Država nanijele 30 centimetara snijega izazvale su u četvrtak otkazivanje 457 letova, a snažni vjetrovi koji pušu sjeveroistokom države prijete većim kaosom. Najviše snijega pada u saveznim državama Pennsylvanija, New York i New England, a upozorenja na snažne snježne oluje oglašene su za najveći dio američkog sjeveroistoka, objavila je nacionalna meteorološka agencija.

Snježno nevrijeme zahvatilo je i područje Velikih jezera, gdje je u Michiganu palo oko 30 centimetara snijega. Pet centimetara snijega na sat pada u sjevernom New Yorku, Vermontu i New Hampshireu, a vjetrovi pušu brzinom 50 kilometara na sat, navodi agencija. Zasada je otkazano 475 letova nacionalnim zračnih prijevoznika, a u srijedu ih je bilo oko 1.500.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene