Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Sloveniju danas ušla samo 382 migranta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniju su u nedjelju iz Hrvatske ušla samo 382 migranta, što je najmanji dnevni priljev od početka ove godine, otkako je kroz Sloveniju prošlo ukupno 96.125 migranata i izbjeglica.

Prema podacima slovenske policije, u nedjelju su austrijske vlasti primile 357 migranata iz Slovenije, a od početka godine 96.125.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku

Trenutačno je u Sloveniji smješteno 320 migranata, u centrima u Lendavi, Vrhniki i Postojni.

Otkako je Austrija prije desetak dana uvela ograničenja i dnevne kvote za podnošenje zahtjeva za azil, slično su reagirale i druge države na izbjegličkoj ruti. Slovenija je dnevno spremna prihvatiti najviše jedan vlak s izbjeglicama koji iz Hrvatske pristižu u Dobovu, a maksimalno 580 izbjeglica i migranata.

U više gradova proteklih je dana uz potporu lokalnih vlasti i oporbe održan niz prosvjeda protiv plana vlade da otvori centre za privremeni smještaj izbjeglica.

Predstavnici vladajuće koalicije smatraju da se radi o pokušaju destabilizacije vlade, pri čemu se koristi osjetljivo pitanje izbjegličke krize.

"Oporba se na nekorektan i nedoličan način, političkim trikovima, koristi nevoljama izbjeglica za stjecanje političkih bodova", kazala je komentirajući nazočnost nekih oporbenih prvaka na protumigrantskim skupovima Simona Kuster Lipicer, parlamentarna zastupnica stranke premijera Mire Cerara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene