Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod prijetnjom ovrhe

U Sloveniji isplaćena najveća odšteta za liječničku pogrešku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je isplaćena najviša odšteta zbog liječničke pogreške. Odšteta veća od 850 tisuća eura isplaćena je tek kada se bolnica našla pred ovrhom.

Dvanaest godina nakon rođenja dječaka i liječničke greške koja je obilježila njegov život i život njegove obitelji, bolnica u Postojnoj isplatila je odštetu od 853 tisuće eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok

"Sretni su, svi smo sretni. što je i razumljivo nakon toliko godina. Mislimo da je bolnica konačno uvidjela kako je potrebno uklanjanje pogrešaka, ne vođenje sudskih bitki već bitki za kvalitetu rada" kaže Lucija Šikovec Ušaj, odvjetnica obitelji.

Liječnik u rodilištu zanemario je uputnicu za carski rez i inzistirao na klasičnom porodu. Majci je puknula maternica, a djetetu je trajno teško oštećen mozak. Danas 12ogodišnjak prikovan je za invaldiska kolica, ima epilepsiju, ne može sam sjediti ni jesti.

Sudska bitka trajala je sedam godina. Presuda je donijeta, ali je visoka odšteta isplaćena tek pod prijetnjom ovrhe.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene