Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I kod susjeda cijene divljaju

U Sloveniji cijena benzina ponovno preskočila 1,5 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maloprodajne cijene naftnih derivata u Sloveniji od ponedjeljka će se ponovno povećati, a cijena najprodavanijeg benzina ponovo će prijeći iznos od 1,5 eura.

Zbog povećanja cijena nafte na međunarodnom tržištu, slovenski distributeri Petrol i OMV objavili su da će od ponedjeljka u 24 sata dizel gorivo prodavati po do sada rekordnih 1,387 eura za litru. Nova cijena najprodavanijeg goriva, bezolovnog benzina od 95 oktana, povećava se za 2,5 centa, na 1,507 eura za litru, ali nije dostigla rekordnu razinu iz druge polovice travnja ove godine od od 1,536 eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BIT ĆE MALO BOLJE Vozači, pričekajte s odlaskom na benzinsku: Od ponoći pojeftinjuje gorivo, pogledajte nove cijene Dizel Novi udarac Europi prijeti nestašica dizela: "U tom slučaju sve će stati. Bojim se da će biti ozbiljnih problema"

>> Od ponoći skuplje gorivo: Doznajte nove cijene

Za 2,5 centa poskupljuje i 100-oktanski benzin čija je nova cijena na slovenskim crpkama 1,525 eura za litru. Cijena litre loživog ulja koje je poskupilo za 1,3 euro-centa za litru sada iznosi 1,021 eura.

Maloprodajne cijene naftnih derivata u Sloveniji usklađuju se svakih 14 dana na osnovi prosječne dvotjedne cijene nafte i derivata na međunarodnom tržištu, te promjena u tečaju eura i američkog dolara. Pri tome vlada na osnovi posebne uredbe ima mogućnost utjecaja na konačnu cijenu, povećanjem ili smanjivanjem iznosa trošarina.

Na smanjenja se u sadašnjoj situaciji ne može odlučiti zbog pada proračunskih prihoda iz drugih izvora.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene