Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nelegalno financirao svoju stranku?

U Skoplju pritvoren Ljubo Boškovski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Skoplju je privela Ljubu Boškovskog zbog sumnje da je nelegalno financirao izbornu kampanju svoje stranke. Pri pretresu njegova automobila ispred jednog kafića u Skoplju policija je pronašla veću količinu novca.

Glasnogovornik MUP-a Ivo Koteski je priopćio da je kod Boškovskog pronađeno 100 tisuća eura koje mu je prije toga predala jedna osoba a postoji sumnja da mu je novac trebao poslužiti za vraćanje dugova oko predizborne kampanje.

Proteklih mjeseci na osnovi sudske naredbe, dodao je Koteski, bile su poduzete posebne istražne mjere upravo zbog sumnje da je zloporabio službeni položaj za nezakonsko financiranje kampanje. MUP je dosad dokumentirao još dva ovakva slučaja.

Ljubo Boškovski, bivši makedonski ministar vanjskih poslova i nekadašnji haaški optuženik, na izborima je sudjelovao sa svojom strankom Obedineti za Makedonija nakon što se razišao sa VMRO-DPMNE protiv koje je vodio žestoku kampanju.

Izbori u Makedoniji protekli su mirno i demokratski predstavnici EK i OESS-a koji su pratili prijevremene parlamentarne izbore u Makedoniji ocijenili su da su izbori protekli mirno i demokratski i pozdravili velik odaziv glasača. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VMRO 37,96, SDSM 36,65 posto Izbori u Makedoniji: Pobjedu proglasili i Gruevski i Zaev Slika nije dostupna Traže ostavke Tisuće prosvjednika protiv makedonske vlade, neredi u Skopju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene