Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija SIPE

U Sarajevu zaplijenjeno 10 kilograma eksploziva koji je trebao stići u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe uhićene su na području Sarajeva po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a u policijskoj akciji zaplijenjena je veća količina eksploziva, potvrđeno je iz državnog tužiteljstva

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom pretrage objekata koje su koristili uhićeni pronašli su i zaplijenili deset kilograma eksploziva namijenjenog preprodaji na ilegalnom tržištu. Zaplijenjeni su i detonatori, četiri strojnice te veća količina streljiva kao i nešto više od deset kilograma marihuane, speeda i heroina.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

"Ovom akcijom kao i pljenidbom eksploziva spriječeno je počinjenje većeg broja kaznenih djela", naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Dvije privedene osobe terete se za kazneno djelo organiziranog kriminala te neovlašteni promet vojnom opremom, oružjem i drogom.

U tužiteljstvu drže kako je riječ o pripadnicima kriminalne skupine koja je organizirano djelovala od 2014. godine i koja se može povezati s nizom kaznenih djela vezanih uz međunarodno krijumčarenje i preprodaju oružja i eksploziva te droge.

Vahidin Šahinpašić, šef odjela za borbu protiv organiziranog kriminaliteta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) novinarima je kazao kako su u sklopu operacije pod kodnim nazivom "Sunce" provedenoj tijekom dana privedene četiri osobe pri čemu je spriječeno slanje dvije pošiljke eksploziva, oružja i droge čije je krajnje odredište trebao biti Zagreb.

Šahinpašić je potvrdio informaciju koju je ranije objavilo Tužiteljstvo BiH kako je tijekom ove akcije zaplijenjeno deset kilograma eksploziva, a pojasnio je kako se radi o opasnom vojnom TNT-u. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene