Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisat će se sporazum

Ipak neće biti kaosa na granici Hrvatske i BiH!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH prihvaćen je sporazum o graničnim prijelazima s Hrvatskom tako da najavljenog kaosa na granici između dviju država ne bi trebalo biti.

Na danas održanoj izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH donesena je odluka o prihvаćаnju Ugоvоrа izmеđu Bоsnе i Hеrcеgоvinе i Rеpublikе Hrvаtskе о grаničnim prijеlаzimа i Spоrаzumа izmеđu Bоsnе i Hеrcеgоvinе i Rеpublikе Hrvаtskе о pоgrаničnоm prоmеtu. Time bi trebao biti izbjegnut najavljeni kaos na granici između dviju država.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara" Ilustracija "Za osobnu upotrebu" Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac

Prеdsјеdаvајući Vijeća ministаrа BiH Vјеkоslаv Bеvаndа оvlаštеn је dа pоtpišе nаvеdеnе spоrаzumе.

>> Milanović o mogućem kaosu na granici s BiH: Bit ćemo strpljivi i riješit ćemo to

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, koji je jučer zbog odbio prihvatiti sporazume, istaknuto je da je danas dostavljeno traženo mišljenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović o Sporazumu između BiH i Republike Hrvatske.

'Milorad Dodik i Željka Cvijanović su u potpunosti svjesni svih propusta vezanih kako za proceduru zaključenja tako i za sadržaj akata, ali uzimajući u obzir rokove, kao i potencijalne negativne implikacije po gospodarske subjekte i sve građane BiH, do kojih bi došlo ukoliko sporazumi ne bi stupili na snagu 1. srpnja, smatraju da postupak zaključenja mora biti sproveden', stoji u Radmanovićevom priopćenju.

'Ovaj put Republika Srpska, odnosno mi s gospodinom Radmanovićem, smatrali smo da je veća šteta ako se obustavi potpisivanje tih ugovora za građane i gospodarstvo Republike Srpske pa i čitave BIH, nego da to učinimo u ovako manjkavom smislu', rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prosvjed u Sarajevu

U međuvremenu, u Sarajevu je počeo prosvjedni skup zbog nemogućnosti BH političara da se dogovore oko zakona o jedinstvenom matičnom broju. Razvoj situacije u glavnom gradu BiH prati reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene