Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u Pakistanu

U samoubilačkom napadu ubijeno 32 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 33 osobe ubijene su, a pedesetak je ranjeno u samoubilačkom napadu u četvrtak navečer blizu šijitske džamije usred većinski sunitskog Pakistana, objavila je u petak policija.

Viši policijski časnik Maksodal Hasan kazao je da su tri osobe podlegle ranama tijekom noći čime je broj smrtno stradalih u tom napadu u Dera Gazi Hanu porastao na 33, od kojih je 26 identificirano. Uz to, 52 osobe su ranjene, među kojima je 13 u kritičnom stanju, upozorio je on.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

U petak je grad bio pust sa zatvorenim školama, trgovinama i uredima nakon noći nasilja koje su počinili šijitski studenti. 'Rasporedili smo policijska pojačanja0, kazao je časnik Hasan. Do eksplozije je došlo u četvrtak navečer kad je gomila vjernika odlazila u džamiju prije početka molitvi. Samoubojica je nosio jaknu s najmanje 12 kg eksploziva, tvrdi policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene