Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Čečeniji ubijen vojnik

U samoubilačkom napadu u Dagestanu 26 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset i šest ljudi, među kojima policajci i civili, ranjeni u petak navečer u samoubilačkom napadu u Mahačkali, u ruskom Kavakazu, objavio je u subotu ruski antiteroistički odbor.

'Policija je u petak spriječila bombaša samoubojicu da uđe u područje antiterorističke operacije', dodao je odbor.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

U eksploziji je ranjeno 26 ljudi, 13 policajaca i 13 civila, prema istom izvoru. Tijekom 24-satne operacije ubijena su 4 pobunjenika, prema jednom dužnosniku mjesnog ogranka specijalnih službi, prenosi agencija Interfax.

U susjednoj Čečeniji, jedan vojnik je ubijen, jedan vojnik i četiri policajca su ranjeni u operaciji protiv pobunjeničke skupine u Vedenu, izvijestila je agencija Interfax pozivajući se na izvor iz policije.

Sjeverni Kavkaz je destabiliziran nakon dva rata započeta 1994. koje je ruska vojska vodila u Čečeniji u kojima je razorena mala separastička republika i koji su izazvali pobunu koja je postala islamistička.

U regiji su napadi i atentati gotovo svakodnevni. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene