Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U SAD-u završio moratorij na izvršenje smrtnih kazni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogubljenjem osuđenika u Georgiji, u utorak je završio sedmomjesečni moratorij na izvršenje smrtne kazne u SAD-u, koji je uveo Vrhovni sud dok je razmatrao prigovor na nepotrebnu okrutnost pogubljenja smrtonosnom injekcijom.

Dvostruki ubojica William Earl Lynd (53), pogubljen je injekcijom u zatvoru u Jacksonu u središnjoj Georgiji, bez posljednjih riječi i molitve, a od početka postupka do proglašenje mrtvim proteklo je 17 minuta, navodi AP opisujući kako je osuđenik ubrzano treptao očima, drhtao i hvatao zrak dok je umirao.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

Lyndovo pogubljenje promatralo je više od 30 ljudi, uključujući i brata i sestru Ginger Moore (26), djevojke koju je Lynd ubio u prosincu 1988.

Oko 40 protivnika smrtne kazne prosvjedovalo je u utorak navečer u središtu Atlante, glavnog grada Georgije, a desetak prosvjednika zabilježeno je u Savannahu, drugom po veličini gradu je južne američke države.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene