Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozije u rudniku

SMRT NA SJEVERNOM POLU 36 mrtvih, prekinuto spašavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rudari su nastradali u eksplozijama u rudniku Severnaja do kojih je došlo zbog istjecanja metana.

Dvadeset i šest rudara koji su bili zarobljeni u ruskom rudniku na Arktiku proglašeno je mrtvima, a akcija spašavanja prekinuta je nakon treće podzemne eksplozije u kojoj je poginulo nekoliko spasilaca, objavile su u nedjelju hitne službe.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Rudari su nastradali u četvrtak u eksplozijama u rudniku Severnaja do kojih je došlo zbog istjecanja metana. Četvorica su poginula na licu mjesta, a 26 se smatralo nestalima.

Ministarstvo za hitna stanja objavila je na svojim internetskim stranicama da je akcija spašavanja prekinuta nakon treće eksplozije u kojoj je poginulo šest osoba, od toga petorica spasilaca. Ukupan broj stradalih tako je porastao na 36.

To je najnoviji u nizu incidenata u ruskoj rudarskoj industriji, poznatoj po lošim sigurnosnim mjerama i radnim uvjetima.

Posljednja velika nesreća dogodila se u rudniku Ulyanovskaja na jugu Sibira u ožujku 2007. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene