Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova nesreća

U rudarskoj nesreći u Kini gotovo 50 poginulih i nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetnaest rudara je poginulo a 28 se smatra nestalima nakon eksplozije plina rudniku ugljena u provinciji Sichuan, objavila je u četvrtak agencija Xinhua.

Ekipe za spašavanje iz ostalih rudnika upućene su u rudnik Xiaojiawan pa je spašeno 107 rudara nakon eksplozije koja se dogodila u srijedu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istražuje se uzrok Nova nesreća u kineskom rudniku ugljena: Poginulo je 12 ljudi Ilustracija Strava u Poljskoj Tragedija u rudniku: Puknuće cijevi usmrtilo četvero ljudi

>> Rudari se zatvorili na 400 metara dubine sa stotinama kilograma eksploziva!

Nesreće u kineskim rudnicima su vrlo česte zbog nedovoljne primjene zaštitnih mjera i pritiska da se ispune potraživanja rastućeg gospodarstva ali kineske vlasti kažu da je broj žrtava u padu.

Po podacima kineske agencije za zaštitu na radu u 2011. godini poginula sue 1973 rudara dok je u 2010. broj smrtno stradalih rudara bio 2433 a 2009. poginuo je 2631. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene