Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kućnom pritvoru

U Rimu umro nacistički ratni zločinac Erich Priebke (100)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacistički ratni zločinac Erich Priebke (100) umro je u svom domu u Rimu. Osuđen je na doživotni zatvor, a kaznu je pred kraj života služio u kućnom pritvoru.

Bivši časnik SS-a i ratni zločinac Erich Priebke (100) umro je u petak u svom domu u Rimu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drugi svjetski rat Katolička crkva od nacista sakrila više od 3000 Židova: Papa Franjo naredio objavu dokumenata Slika nije dostupna Desna ruka Eichmanna Nacistički zločinac odgovoran za smrt 130.000 Židova umro u podrumu: "Mrzio je Židove do kraja"

Priebke je služio kaznu doživotnog zatvora zbog njegove uloge u nacističkoj odmazdi 1944. u kojoj je u ardeatinskim pećinama u okolici Rima ubijeno 335 muškaraca i dječaka među kojima je bilo i 75 Židova.

>> Bank of England pomagala nacistima u prodaji ukradenog češkog zlata!

Zločin, kojega je naredio Hitler dan nakon što su partizani u Rimu bombom ubili 33 policajca pripadnika SS-a iz sjevernotalijanskog grada Bolzana gdje se govori njemački, jedan je od najtežih ratnih zločina počinjenih na području Italije u Drugom svjetskom ratu.

Priebke, kojega je 1994. godine našao novinar kako uživa u mirovini nakon što je otvoreno radio kao učitelj u Argentini, izručen je Italiji 1995. a 1998. je osuđen na doživotni zatvor. Zbog zdravstevnih razloga 2003. godine pušten je u kućni pritvor.

Priebke je rođen 1913. u Henningsdorfu u Njemačkoj, a prošlog 29. srpnja proslavio je stoti rođendan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene