Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Gdje ti je milosrđe?''

U Rimu se pojavili anonimni plakati s kritikama Pape

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plakati koji optužuju Papu Franju za napad na konzervativne katolike pojavili su se u Rimu tijekom vikenda, a gradske vlasti su ih hitro prekrile.

Plakati koje su tajnoviti aktivisti polijepili tijekom noći na subotu prikazuju sliku pape stroga pogleda s tekstom: "Gdje ti je milosrđe?".

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

Tekst optužuje Franju za nekoliko intervencija protiv konzervativaca uključujući i ono što plakat naziva "obezglavljivanje Malteških vitezova".

To upućuje na stari katolički red vitezova koji je sada karitativna organizacija svjetskih razmjera čiji je veliki meštar dao ostavku papi prošli tjedan nakon dvomjesečne javne svađe.

Plakati su se pojavili nekoliko sati prije nego što je Vatikan objavio ime papina osobnog izaslanika u redu, pri čemu je ostavio po strani konzervativna kardinala Raymonda Lea Burkea koji je bio pokrovitelj reda od 2014. i česti je kritičar pape.

U pismu objavljenom u subotu u Vatikanu Franjo je rekao nadbiskupu Angelu Becciuo da će biti "isključivi glasnogovornik" pape u Malteškom redu dok se ne održe izbori za novog velikog meštra za nekoliko mjeseci.

Gradske vlasti prekrile su bijelim papirom plakate s porukom "ilegalna reklama". Vatikan nije imao komentar. Otac Antonio Spadano, isusovac blizak papi, ipak je rekao u tweetu da su plakati znak da Franjo radi dobro te zbog toga ljuti mnoge ljude. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene