Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nesreći ozlijeđeno nekoliko osoba

Snimke požara rafinerije u B.Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rafineriji nafte u Bosanskom Brodu jutros oko 9 sati izbio je požar u kojem je, prema neslužbenim informacijama, ozlijeđeno nekoliko osoba.

Vatra je brzo lokalizirana a stanje stavljeno pod nadzor. Sva trojica ozlijeđenih u požaru radnici su rafinerije i zadobili su opekline no nijednom od njih život nije ugrožen, doznaje se iz bolnice u Doboju u koju su prevezeni.

Pročitajte i ovo Požar u BiH Užas u susjedstvu VIDEO Buktinja oštetila poslovnu zgradu, proširila se i na hotel: Svi gosti morali pobjeći Meteorolog Nove TV Nikola Vikić - Topić o vremenu u Osijeku Ekološka katastrofa Hoće li u Osijeku pasti kiša ili će se vjetar smiriti? Meteorolog donosi prognozu

Ljerka Stanimirović, glasnogovornica Centra javne sigurnosti Doboj koji je teritorijalno nadležan i za Bosanski Brod potvrdila je kako je došlo do požara te kako prve informacije govore o dvoje ili troje ozljeđenih. Iz Slavonskog Broda vidio se crni dim, a navodno se prije požara čula detonacija.

U jednom od pogona Rafinerije nafte Bosanski Brod još 20. prosinca prošle godine izbio je požar, ali su ruski vlasnici i entitetske vlasti zataškale cijeli slučaj, piše Dnevni Avaz.

Taj požar je, prema pisanju Avaza, bio uzrokovan lošim brtvama, a samo puka sreća i relativno brza intervencija vatrogasaca spriječili su katastrofu s nesagledivim posljedicama.

Sumporni dioksid u granicama dopuštenog

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH objavilo je rezultate mjerenja kakvoće zraka u Slavonskom Brodu, nakon požara u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu jutros oko 9 sati, ističući da je u 10 sati koncentracija sumpornog dioksida (SO2) iznosila 40,4 mikrograma po kubičnom metru i za sada se ne pokazuje trend povećanja koncentracija.

Ministarstvo također izvješćuje kako rezultati izmjerenih satnih mjerenja koncentracija sumporovog dioksida (SO2) na slavansko-brodskoj Državnoj postaji za razdoblje od 24. siječnja do danas zaključno u 10 sati, pokazuju koncentraciju u rasponu od 9,29 do 134,8 mikrograma po metru kubičnom, čime nije bila prekoračena dopuštena satna vrijednost za sumporni dioksid. (D.D.N./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene