452938
452938
452938
452938
452938

Zbog 'Punishera' krv teče ulicama, likvidirano 3700 osoba

  • , 09.10.2016., 16:21
  • Autor:
  • komentara

U prvih 100 dana mandata kontroverznog filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea u toj je zemlji ubijeno 3700 osoba, dakle svakog dana 37 Filipinaca.

 
 
 
 
Rodrigo Duterte sije smrt na Filipinima (Foto: AFP)
Rodrigo Duterte sije smrt na Filipinima (Foto: AFP)

Rodrigo Duterte ulice Filipina zalio je krvlju. Predsjednik itekako ispunjava obećanje dano u predizbornoj kampanji kada je najavio da će bespoštedno ubijati sve koji imaju veze s drogom. Kazao je, između ostalog, da će to biti jedan - krvavi mandat. A tako i je.

Tako je prema izvješćima u tri mjeseca ubijeno 3700 osoba dok ih je 26.000 uhićeno. Tisuće se sami dolaze prijavljivati u policiju u strahu da će biti bespoštedno ubijeni na ulici ili u svojim domovima. Završavaju u zatvorima koji su među najnehumanijima na svijetu gdje će na suđenje čekati godinama.

U svojem ratu s narko-mafijom Rodrigo Duterte kojeg zovu i 'Punisher' ne štedi nikoga. Angažirani su ubojice na motorima, eskadroni smrti koji formalno ne postoje, no zna se da su pod ingerencijom samog predsjednika ili stvari rješava policija koja oružje najčešće također poteže bez puno okolišanja.

No, ono što se mora priznati je da je droga veliki problem na Filipinima gdje je samo o metamfetaminima ovisno 3,7 milijuna ljudi.

Duterte je nedavno odgovorio i kritičarima koji ga uspoređuju s Hitlerom.

"Adolf Hitler pobio je tri milijuna Židova. Mi imamo tri milijuna ovisnika o drogama. Bio bih sretan da ih pobijem", kazao je nemilosrdni predsjednik kojeg usprkos tome što su ulice Filipina krvave i dalje podržava osam od 10 građana, piše Daily Mail.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se