Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Prištinu iz Haaga stigao Ramush Haradinaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više tisuća građana dočekalo je u prištinskoj zračnoj luci bivšeg kosovskog premijera i jednog od zapovjednika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ramusha Haradinaja i njegova suborca Idriza Balaja koje je Sudsko vijeće Haškog tribunala u četvrtak oslobodilo krivnje za zločine nad Srbima na Kosovu po svim točkama optužnice.

Uz mnoštvo građana, Haradinaja je dočekalo vodstvo Alijanse za budućnost Kosova, stranke čiji je on predsjednik, te predstavnici kosovskih institucija, političkih stranaka i Kosovskog zaštitnog korpusa.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna Haradinaj otputovao u Haag na suđenje

Jučerašnja vijest iz Haškog suda o oslobađajućoj presudi izazvala je oduševljenje na Kosovu i narodno slavlje, posebice u Haradinajevu rodnom selu Glođani.

Kosovski Srbi i službeni Beograd izrazili su veliko nezadovoljstvo odlukom Haškog suda i uz ostalo ocijenili da je ona "ruganje pravdi" i "novi zločin nad žrtvama".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene