Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirani istraživači

Eksplozija na Antarktici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su trupla pronađena u subotu u brazilskoj bazi na Antarktici, nakon požara i eksplozije u kojima su dvije osobe poginule a jedna je ozlijeđena, priopćilo je brazilsko ministarstvo obrane.

Ministar obrane je primio informaciju da su dva trupla pronađena u bazi najvjerojatnije trupla dvojice nestalih marinaca, po priopćenju ministarstva.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Ilustracija Broj žrtava mogao bi rasti VIDEO Eksplozija i golemi požar na naftnom terminalu: Poginulo osam osoba, 84 ozlijeđene

>> U požaru u zatvoru najmanje 357 mrtvih

Treći marinac je ozlijeđen u eksploziji koja se dogodila nakon požara u prostoriji s agregatima u bazi Comandante Ferraz na Otoku kralja Georgea, blizu vrha antarktičkog poluotoka.U nesreći je evakuirano tridesetak istraživača. Vojnici pokušavaju ugasiti požar.

Brazilski brod za polarna istraživanja Almirante Maximiano isplovio je iz čileanske luke Punta Arenasa prema mjestu nesreće. Dva argentinska ratna broda i dva poljska broda su na licu mjesta i pružaju pomoć uz još tri čileanska helikoptera. Baza Comandante Ferraz provodi znanstvena istraživanja o morskim, napose obalnim ekosustavima. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene