Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epicentar na 10 km dubine

U potresu u Mianmaru poginulo najmanje 75 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 75 ljudi je poginulo, a stotinjak ih je ozlijeđeno u potresu magnitude 6,8 po Richteru koji je u petak pogodio istok Burme, a osjetio se na cijelom indokineskom poluotoku.

Epicentar je bio najbliže gradovima Tarlayu, Mine Linu i Tachileku u kojima je srušeno najmanje 130 kuća ili zgrada. Strahuje se zbog toga da bi broj žrtava mogao biti veći. Epicentar je bio veoma plitko pod zemljom, a takvi su potresi obično najopasniji. Potres je bio na dubini od deset kilometara. Jedna žrtva potresa zabilježena je i u Tajlandu.

Pročitajte i ovo Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...” Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

>> Potres jačine 7 pogodio Mianmar, nema opasnosti od tsunamija

Američki geofizički institut objavio je da je epicentar potresa bio na granici Tajlanda i Laosa, nekih stotinjak kilometara sjeverno od tajlandskog grada Chiang Raija, u području tzv. zlatnog trokuta, drugog najvećeg svjetskog proizvođača opijuma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene