Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popisano 90.000 trupala

U potresu na Haitiju oko 150.000 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva na Haitiju Alex Larsen, izjavio je kako očekuje da će konačni broj žrtava u potresu 12. siječnja biti 150.000, dodajući da su vlasti već popisale 90.000 trupala.

'Očekujemo blizu 150.000 mrtvih', rekao je Larsen na tiskovnoj konferenciji. 'U ministarstvu zdravstva popisali smo više od 90.000 mrtvih', dodao je.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana

Međunarodne spasilačke ekipe izvukle su iz ruševina 133 osobe, a u potresu su ozlijeđene 194.000 ljudi.

>> Splitski srednjoškolci prikupljaju pomoć za Haiti

Država Haiti je kadra sama preuzeti brigu za obnovu zemlje uništene u potresu 12. siječnja, u Montrealu haićanski premijer Jean-Max Bellerive, u prigodi otvorenja izvanredne sjednice o međunarodnoj pomoći. 'Haićanska država radi u nesigurnim okonostima, ali je kadra osigurati vodstvo koje narod od nje očekuje', rekao je Bellerive.

'Apsolutni prioritet je zadovoljiti osnovne potrebe žrtava'

Govoreći o 'kolosalnim' naporima u budućoj obnovi, premijer je pozvao međunarodnu zajednicu da pruži 'veliku potporu' njegovoj zemlji. 'Haitiju treba velika potpora partnera iz međunarodne zajednice na srednji i dulji rok. Razmjeri zadaće zahtijevaju od nas da radimo više, bolje i svakako i drukčije', rekao je.

No 'u ovom času apsolutni prioritet je zadovoljiti vitalne potrebe žrtava, kao što su voda, hrana, sklonište i liječnička skrb', dodao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene