Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirano 68.000 ljudi

U poplavama u Kini 199 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske spasilačke ekipe pokušavale su evakuirati oko 12.000 stanovnika zbog opasnosti od probijanje nasipa u pokrajini Jiangxi pogođenoj velikim poplavama u kojima je život izgubilo 199 osoba, a 123 se vode kao nestale, izvijestila je službena agencija Xinhua.

Spasioci su već evakuirali 68.000 stanovnika u blizini nasipa Changkai koji se urušio zbog naglog porasta vodostaja rijeke. No voda u akumulaciji uzvodno od nasipa dosegnula je kritičnu razinu i prijeti sigurnosti tisuća ljudi nizvodno, ističe agencija.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Uprava u rasulu Putin sazvao izvanredni sastanak zbog katastrofe koja prijeti jednoj regiji: Šokirao se kada je saznao da nekoliko mjeseci ne zna pravo stanje Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu

Javna televizija je objavila snimke spasilaca u Jiangxiju koji bacaju užad unesrećenima koji su se u očaju popeli na drveće. U poplavama koje su uzrokovale obilne oborine u središtu i na jugu Kine poginulo je 199 osoba, a 123 su nestale, u nešto više od tjedan dana, izvijestila je vlada.

Domove zbog nevremena moralo napustiti 2,37 milijuna ljudi

Kineski predsjednik Hu Jintao i premijer Wen Jiabao pozvali su da se udvostruče napori u borbi s nevremenom zbog kojega je svoj dom moralo napustiti 2,37 milijuna ljudi.

Državni meteorološki zavod upozorio je na nove oborine na jugoistoku i jugozapadu zemlje u iduća 24 sata.

Šteta od poplava koje su od 13. lipnja pogodile desetak pokrajina i regija procjenjuje se na oko 30 milijarda juana (3,56 milijarde eura), po podatcima ministarstva za civilnu zaštitu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene