Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene nisu poznate

U ponedjeljak se očekuje nova Trumpova uredba o imigrantima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Trump će potpisati novu uredbu u ministarstvu za domovinsku sigurnost.

Američki predsjednik Donald Trump trebao bi u ponedjeljak potpisati novu verziju migracijske uredbe čija je prva verzija suspendirana nakon odluke suda i velikih kritika te kaosa po zračnim lukama, saznaje Politico.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Predsjednik će potpisati novu uredbu u ministarstvu za domovinsku sigurnost, dodaje Politico, navodeći visoke dužnosnike vlade.

Nije poznato koje su izmjene unesene u novi tekst.

Izvršna uredba od 27. siječnja zabranjivala je ulazak u SAD državljanima sedam zemalja s muslimanskom većinom kroz 90 dana, izbjeglicama 120 dana, a sirijskim izbjeglicama trajno.

Izazvavši kritike u cijelom svijetu i val prosvjeda u SAD-u, uredba je suspendirana odlukom američkog suda.

Trump međutim čitavo vrijeme snažno brani uredbu te kaže kako je ona potrebna da bi se Amerikanci zaštitili od terorista koji bi mogli ući u SAD iz jedne od zemalja na koje se odnosi zabrana : Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudama Sirije i Jemena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene