Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Još dvoje sumnjivo

U Poljskoj potvrđen prvi slučaj E.coli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi slučaj zaraze smrtonosnom enterohemoragičnom bakterijom E.coli potvrđen je u Poljskoj u slučaju 29-godišnje žene koja je stigla iz Njemačke, objavile su sanitarne vlasti.

'Imamo jedan potvrđen slučaj i dva sumnjiva, a radi se također o osobama koje su boravile u Njemačkoj. Rezultati testiranja u ta dva slučaja bit će poznati idućih dana', rekao je glasnogovornik Nacionalne sanitarne inspekcije (GIS), Jan Bodnar.  Pacijentica, koja je hospitalizirana od 23. svibnja u Szczecinu, trajno živi u području Hamburga, rekao je Bodnar.

Bolnički izvor rekao je da su zaraženoj pacijentici potrebne dijalize i da su joj bubrezi pogođeni. Broj umrlih od epidemije povezane s bakterijom ECEH-om u Europi popeo se na 22, među kojima je čak 21 žrtva zabilježena u Njemačkoj, po posljednjem izvješću koje je u nedjelju objavilo Europsko središte za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) u Stockholmu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kriva im bakterija Povrće sve jeftinije - rajčica tri, a salata jednu kunu Slika nije dostupna Traže odštetu Hrvatski seljaci zbog E. Coli izgubili deset milijuna eura

U zemljama Europske unije zabilježeno je 1.605 slučajeva zaraze ECEH-om, a još 658 ih ima hemolitičko-uremijski sindrom (HUS), dodaje ECDC. Golema je većina tih slučajeva u Njemačkoj, žarištu zaraze s 1.536 slučajeva ECEH i 627 HUS. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene