Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Svi ubijeni su mučeni

U pograničnome mjestu policija pronašla devet tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je pronašla devet tijela zakopanih u pustinji u predgrađu meksičkoga grada Ciudad Juareza, a uhićen je i muškarac koji je možda vođa bande plaćenih ubojica koja radi za narko-kartel.

Policajci i dalje pretražuju tu pustinjsku lokaciju južno od grada jer ondje možda ima još zakopanih. Jedan dužnosnik u državnome odvjetništvu koji je želio ostati anoniman kaže da je s truplima pronađena i policijska značka. Trupla još nisu identificirana.

Pročitajte i ovo Meksičke vlasti pronašle su 45 vreća s dijelovima tijela izvan Guadalajare - 1 "Akcija bi mogla trajati danima" Strava u Meksiku: Otkriveno 45 vreća s dijelovima tijela, vatrogasci i policija izvadili ih iz ponora uz pomoć helikoptera Unutarnji nadzor u KB Sveti Duh - 2 Dopis sve otkriva Dnevnik Nove TV u posjedu dokumenta koji pokazuje da ovo nije prvi slučaj s tijelima na podu u bolnici Sveti Duh

Predstavnik službe državne sigurnosti Enrique Torres Valdez kaže da je dosad pronađeno ukupno devet tijela, sedam muških i dva ženska. 'Jedno je bilo u lisičinama, sva su mučena', rekao je. 'Ondje su danima, možda i tjednima'.

Ciudad Juarez je grad od 1,3 milijuna stanovnika, blizu teksaškoga grada El Pasa. U zadnje je vrijeme ondje sve više nasilja povezanog s drogom pa su meksičke savezne vlasti onamo poslale tisuće vojnika. Torres je rekao u subotu kako stiže još 1500 vojnika, a u petak je došlo 2150.

U pograničnome gradu Reynosi, dalje na istok, savezna je policija objavila da je uhitila muškarca koji je navodno vodio Zetas, skupinu plaćenika koji rade za narko-kartel. Uhićeni 39-godišnjak Sergio Pena Mendoza osumnjičen je i za sudjelovanje u propalome pokušaju da se vođa Zetasa oslobodi iz zatvora u susjednoj Gvatemali, objavljeno je na konferenciji za novinare u Mexico Cityju.

Pena Mendoza uhićen je u pokušaju bijega od policijske patrole u ukradenome kamionetu teksaških tablica. Policija je u vozilu našla pušku i osumnjičila Mendozu za ubojstvo jednoga policajca i jednoga poslovnog čovjeka na jugu zemlje. Dok su ga policajci vodili kroz zgradu policije, Mendoza je novinarima rekao da odbacuje sve optužbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene