Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojne operacije

U padu helikoptera vojske Tadžikistana poginulo 28 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U padu vojnog helikoptera na istoku Tadžikistana koji je prevozio pripadnike elitne postrojbe tadžikistanske vojske u srijedu poginulo je 28 vojnika, rekli su vojni izvori.

'Poginuo je 21 pripadnik specijalnih jedinica Alfa nacionalnog odbora za sigurnost i sedam vojnika', rekao je jedan vojni izvor. Helikopter je pao u regiji Rašt, 180 kilometara istočno od prijestolnice Dušanbea. Snage tadžikistanske vojske na tom području vode vojne operacije nakon što je u napadu na vojni konvoj 19. rujna ubijeno 28 a ranjeno 12 vojnika.

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo

Ured za tisak Nacionalne garde potvrdio je pogibiju samo četiri vojnika i nije želio komentirati podatak o većem broju poginulih. Glasnogovornik Nacionalne garde je rekao da se vjeruje da je pad prouzročio kvar na letjelici ne navodeći dodatne pojedinosti. Mogućnost da je riječ o napadu isključili su i drugi izvori rekavši da je riječ o nesreći.

Regija Rašt je bila uporište islamske pobune tijekom građanskog rata u Tadžikistanu devedesetih godina prošlog stoljeća kada su se islamski gerilci borili protiv autoritarnog režima Emomalija Rahmona. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene