Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U stalnom strahu

VIDEO U ovaj grad ne zalazi ni policija: 'Naviknete se na tijela na ulicama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dolina Juarez na granici Meksika i Teksasa toliko je opasna da u nju ne ulazi niti policija.

Meksički grad Juarez smješten u istoimenoj dolini, koji je tri godine za redom nosio titulu najnasilnijeg grada na svijetu, pun je kriminalnih kartela. Oni ondje vode poslove prodaje droge, oružja i ilegalnih imigranata diljem granice te hladnokrvno ubijaju svakoga tko im se miješa u posao, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne

Danas je dolina Juarez najpogubnija dolina od svih mjesta u Sjevernoj Americi zajedno.

'Naviknete se na mrtva tijela na ulicama. Ako niste kod kuće, a čujete pucnjavu, mogli biste biti ubijeni', kaže Alejandro Montes, zaposlenik na jedinoj benzinskoj postaji u gradu Praxedis Guadalupe.

Posljednji policajci pogubljeni su 2009. godine, a grad nakon nije dobio nove policajce. 'Narko bossovi su zamijenili autoritet policije i ako želite preživjeti, morate živjeti po njihovim pravilima', dodaje Alejandro.

U Meksiku uhićen šef narkokartela osumnjičen za nestanak studenata

Vjeruje se da je grad pod kontrolom kartela Sinaloa, narko bossa poznatim pod imenom Zambada, koji je zamijenio 'El Chapoa' Guzmana, nakon što je ovaj uhićen prošle godine.

Nadzor nad ulicama preuzela je njegova skupina, pa su učestale otmice, mučenja i obezglavljivanja. Stanovnici žive u stalnom strahu od brutalnog tretmana.

U dolini je nekada živjelo 60.000 ljudi, a danas je ondje dom tek za 5.000 ljudi. Ostali su ili pobjegli ili pogubljeni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene