Obavijesti Video Pretražite Navigacija
600.000 kućanstava bez struje

Oluja Zeus pogodila Francusku: Najmanje dvije osobe poginule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U snažnom olujnom nevremenu nazvanom Zeus koje je u ponedjeljak zahvatilo Francusku, dvije osobe su izgubile život a 600.000 kućanstava je ostalo bez električne energije, što je najviše od 1999., priopćile su spasilačke ekipe i vlasti.

Vozač kamiona koji je prevozio plinske boce poginuo je kada se teška grana odlomila i pala na njegovo vozilo u južnim Alpama, rekli su vatrogasci. Vozač automobila je smrtno stradao na jugozapadu zemlje kada se na njega srušilo stablo visoko 20 metara.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Cvijeće i svijeće na mjestu pogibije iz putnika iz autobusa Ozlijeđeni Hrvat je bolje U Plitvičkim Jezerima zastave na pola koplja: Uzrok tragedije se istražuje, jedna mogućnost je definitivno isključena

Oluja Zeus je pogodila zapad Francuske, a predvečer se premještala prema središtu i jugoistoku zemlje. Francuska meteorološka služba je na zapadnoj obali izmjerila "nesvakidašnju" brzinu vjetra od 193 km/h.

Troje tinejdžera je teško ozlijeđeno na zapadu dok su išli u školu, a četvero djece je lakše ozlijeđeno u Briveu, na jugozapadu u urušavanju školskog krova, priopćio je premijer Bernard Cazeneuve.

U 17:00 sati po srednjoeuropskom vremenu 600.000 kućanstava je ostalo bez struje, objavila je energetska tvrtka Enedis. Takvo što nije viđeno od velike smrtonosne oluje 1999. u kojoj su poginuli desetci ljudi, a 3 milijuna kućanstava je bilo u mraku.

Zbog jake kiše je zatvoren ulaz na jednu od autocesta prema prijestolnici, dodao je Cazeneuve. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene