Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve češće operacije

U okolici Bruxellesa uhićene tri osobe zbog sumnje da su povezane s terorizmom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijsko državno odvjetništvo u priopćenju je navelo da nije pronađeno oružje ili eksploziv.

U noći na petak u okolici Bruxellesa uhićene su tri osobe koje će biti saslušane zbog sumnje da su povezane s terorizmom, objavilo je u priopćenju belgijsko državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

O puštanju na slobodu ili o eventualnom zadržavanju tijekom dana će odlučiti sudac, piše AFP. Uhićenja su uslijedila nakon što je savezna policija provela osam naloga za pretres na zahtjev suca specijaliziranoga za pitanja terorizma u Bruxellesu.

Šest naloga provedeno je u Laekenu, jedan u Evereu i jedan u Anderlechtu. U priopćenju se kaže da nije pronađeno nikakvo oružje ni eksploziv.

Operacije povezane s džihadistima sve su češće u posljednjih nekoliko mjeseci diljem Belgije, zemlje iz koje su porijeklom neki od autora napada u Parizu 13. studenoga 2015. godine u kojemu je ubijeno 130 ljudi, ali i onog u Bruxellesu 22. ožujka kada je poginulo 32 ljudi.

U zračnoj luci u Charleroieu, južno od Bruxellesa tridesettrogodišnji Alžirac 6. kolovoza mačetama je napao dvojicu policajaca. Odgovornost za sve napade preuzeli su džihadisti Islamske države. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene