Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražio novac od IS-a

U Njemačkoj uhićen Sirijac koji je planirao napad kamionom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski migrant koji je stigao u Njemačku prije dvije godine uhićen je pod sumnjom da je tražio novac od takozvane Islamske države (IS) za organizaciju napada kamionima-bombama poput nedavnog u Berlinu, objavio je u ponedjeljak njemački državni odvjetnik.

Uhićen je nakon napada na božićni sajam u Berlinu što ga je prije dva tjedna počinio 24-godišnji Tunišanin Anis Amri koji je ubio 12 ljudi, a ubila ga je talijanska policija.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Ilustracija Istraga u tijeku Užas u njemačkoj školi: Učenik nožem napao kolege, mediji objavili da ima mentalne probleme

U novom slučaju, državni odvjetnik Saarbrueckena rekao je da je 38-godišnji Sirijac pritvoren u subotu, a u nedjelju je izdan uhidbeni nalog pod sumnjom da je pokušavao prikupiti 180.000 eura za napad.

Sumnjiči ga se da je tražio novac od Islamske države u Siriji kako bi kupio kamione i 400 do 500 kilograma eksploziva za svaki od njih.

Muškarac, čije ime nije otkriveno, priznao je da je stupio u vezu s Islamskom državom, ali ne i da je planirao teroristički napad.

Tvrdi da je tražio novac kako bi izdržavao obitelj u Siriji te da je želio samo zavarati Islamsku državu, rekao je tužitelj Christoph Rebmann.

Sirijac je podrijetlom iz Rake. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene