Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kući mu pronašli eksploziv

NOVO UHIĆENJE U NJEMAČKOJ Osumnjičen da je planirao teroristički napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici specijalne policije uhitili su 27-godišnjeg Nijemca u istočnonjemačkom gradu Eisenhuettenstadtu za kojeg se sumnja da je "planirao teroristički napad" krajem mjeseca.

Pripadnici specijalne policije uhitili su u srijedu 27-godišnjeg Nijemca u istočnonjemačkom gradu Eisenhuettenstadtu za kojeg se sumnja da je "planirao teroristički napad", objavio je visoki dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Osumnjičeni je uhićen u gradu u saveznoj državi Brandenburg, blizu granice s Poljskom, rekao je premijer te države Dietmar Woitke.

Sigurnosne službe kazale su da je muškarac planirao izvršiti napad tijekom festivala u Eisenhuettenstadtu krajem mjeseca.

Glasnogovornik policije grada Frankfurta na Odri rekao je kako su u muškarčevoj kući pronađeni materijali za izradu eksploziva te da je on njemački građanin koji nije bio migrant.

Njemačka obavještajna služba objavila je u srijedu da je ove godine u porastu broj terorističkih simpatizera koji napuštaju Njemačku kako bi se pridružili IS-u.

Do 20. srpnja 840 muškaraca i žena napustilo je Njemačku kako bi se pridružilo borbi ekstremista u Siriji i Iraku, dok je tijekom 2015. iz Njemačke u Siriju i Irak otišlo 760 islamista, pokazuju podaci njemačke obavještajne službe BfV.

Oko 140 ih je umrlo u Siriji i Iraku, gdje se IS bori da proširi kalifat na prostoru dviju zemalja.

Četvrtina stranih pripadnika IS-a, oko 210 ljudi, koji su se borili na Bliskom istoku imaju tursko državljanstvo ili tursku obiteljsku pozadinu., navodi BfV.

Žene čine petinu onih koji su otišli kako bi se povezali s IS-om, a većina ih je u dobi ispod 30 godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene