Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi na Tajlandu

U nizu eksplozija u Bangkoku 70 ranjenih, 3 mrtva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nizu eksplozija u četvrtak navečer u financijskoj četvrti Bangkoka ranjeno je oko 70 ljudi, a tri su osobe ubijene, javile su agencije na temelju bolničkih podataka.

Tajlandski premijer Abhisit Vejjajiva sazvao je hitan sastanak dužnosnika državne sigurnosti, rekao je vladin glasnogovornik. Prosvjednici koji podupiru vladu, 'žute košulje', sukobili su se pripadnicima 'crvenih košulja', koji od sredine ožujka zahtijevaju premijerovu ostavku.

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Kremlj što se događa u Moskvi? Američko veleposlanstvo objavilo: "U idućih 48 sati izbjegavajte velika okupljanja, postoje planovi za napad!"

Najmanje su tri osobe ubijene, a sedamdesetak ih je ranjeno u četvrtak navečer u blizini financijske četvrti Bangkoka u nizu napada granatama koji su uslijedili nakon sukoba dviju protivničkih grupa prosvjednika. Zamjenik premijera Suthep Thaugsuba kazao je kako su granate ispaljivane iz područja koje kontroliraju pripadnici crvenih košulja, koji već dulje vrijeme prosvjeduju protiv vlade.

Glasnogovornik vojske, pukovnik Sunsern Kaewkumnerd izjavio je kako je iz nekoliko raketnih bacača M79 pucano prema trima različitim područjima. Neimenovani diplomatski izvor za France presse je kazao kako su među ranjenima jedan japanski i jedan australski državljanin. Prosvjednici pak tvrde da nisu odgovorni za eksplozije. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene