Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banda kradljivaca

Rumunji uskakali u kamione s iPhoneima i redom ih pljačkali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska policija objavila je u ponedjeljak da je razotkrila bandu kradljivaca iPhonea, rumunjskih državljana, koji su krali pametne telefone tako da su iz svojega automobila u vožnji uskakali u kamione kojima su se telefoni prevozili.

Pet Rumunja uhićeno je ovog vikenda u ljetovalištu blizu njemačke granice, nakon krađe iPhonea u vrijednosti od 500.000 eura. Telefone su ukrali ulazeći u stražnji dio kamiona koji je vozio po autoputu A73 na jugoistoku Nizozemske, doznaje se od istog izvora.

Pročitajte i ovo Zapljena u Španjolskoj Pljačkali luksuzne kuće Uhvaćena banda bivših vojnika iz istočne Europe: "Koristili su svoje vještine, djelovali su brzo i efikasno" Ilustracija Podignuta optužnica Pala balkanska narkobanda: Uhodana skupina dilala drogu i oružje, zaradila najmanje pola milijuna eura

U noći između 24. i 25. srpnja skupina muškaraca automobilom se približila kamionu, potom su otvorili krov i popeli se u kamion, precizirala je policija u priopćenju.

Jedan od njih uspio je otvoriti stražnji dio kamiona i počeo izvlačiti kutije s pametnim telefonima, koje je dodavao partnerima u automobil, dodaje policija. Najmanje 17 sličnih krađa, gotovo uvijek iPhonea, zabilježeno je posljednjih godina u Europi po "rumunjskoj metodi".

Petorica uhićenih muškaraca stara su između 33 i 35 godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene