Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen potencijalni terorist

Nizozemska: Marokancu u stanu pronađen AK-47, zastava Islamske države i jake petarde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetogodišnji Nizozemac osumnjičen za pripremanje terorističkog napada, koji je uhićen u srijedu u svom domu u Rotterdamu, marokanskog je podrijetla i radio je u luci, ispričao je njegov brat za nizozemski tisak.

U Nizozemskoj je na snazi stanje pripravnosti nakon atentata u studenom 2015. u Parizu i u ožujku 2016. u Belgiji.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović Direktor operacija Danske sigurnosne i obavještajne agencije Flemming Drejer i policijski dužnosnik u Kopenhagenu Peter Dahl meta nije poznata U dvije europske zemlje nova uhićenja zbog terorizma, digli razinu opasnosti: "Žive kod nas, a ne žele nam dobro"

Jaouad A., kako ga je predstavio dnevni list Algemeen Dagbald je "vjernik, moli se pet puta dnevno, ali nije terorist", rekao je njegov brat u razgovoru za novine objavljenom u subotu.

Dodao je da je pet ili šest mjeseci radio u luci.

U srijedu je policija u stanu osumnjičenog pronašla i zaplijenila kalašnjikov AK-47, streljivo i petarde koje uzrokuju snažne eksplozije.

Slika zastave koju koristi skupina Islamska državav (IS), dva mobitela i 1600 eura u gotovini također su pronađeni kod njega, precizira tužiteljstvo. Uhićenom je određen dvotjedni pritvor jer je osumjičen za pripremu terorističkog napada, rekao je glasnogovornik tužiteljstva Wim de Bruin. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene