Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za osumnjičenima

U New Yorku pojačane mjere sigurnosti zbog ozbiljne prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bomba u kamionu ili automobilu bi eksplodirala na desetu obljetnicu 11. rujna. Policija navodno traga za troje osumnjičenih.

U New Yorku su pojačane mjere sigurnosti zbog prijetnje koja je vjerodostojna, ali nije potvrđena, izjavio je gradonačelnik Michael Bloomberg. 'Policija je rasporedila dodatne snage i poduzela je potrebne korake kako bi naš grad bio siguran. No, nema razloga da građani zbog toga prekinu svoje uobičajene aktivnosti. Ipak, ako građani primjete sumnjive aktivnosti neka ih prijave policiji', rekao je gradonačelnik New Yorka.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju

Kako piše New York Times riječ je o mogućnosti napada bombom koja će se nalaziti u automobilu ili kamionu, a koja bi eksplodirala na desetu obljetnicu terorističkog napada. Sljedećih dana New York će vrvjeti policijom koja će se s psima tražiti eksploziv, a uređajima će detektirati i količinu radijacije. Policijske patrole će kontrolirati tunele i mostove, parkove i zgrade ministarstava.



Američki predsjednik Barack Obama zapovijedio je da se udvostruče protuterorističke mjere zbog prijetnje koja se pojavila uoči desete obljetnice terorističkih napada na SAD, koji su se dogodili 11. rujna 2001.

Neimenovani dužnosnik Bijele kuće kazao je za novinsku agenciju Reuters da riječ o informaciji koja je vjerodostojna, ali nije potvrđena, te da se prijetnja odnosi na Washington i New York. Upravo su ta dva grada bili mete Al Qaedainih napada 11. rujna 2001. u kojima je poginulo blizu tri tisuće ljudi.

Također, neimenovani policijski dužnosnik izjavio je da je u tijeku potraga za dvojicom ili trojicom osumnjičenih za tu prijetnju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene