452918
452918
452918
452918
452918

OZLIJEĐENO 29 OSOBA Teška nesreća u New Yorku, vlak iskočio iz tračnica

  • , 09.10.2016., 08:05
  • Autor:
  • komentara

Prigradski vlak iskočio je iz tračnica u subotu navečer u okolici New Yorka, objavili su policija i željeznica i ozlijeđeno je najmanje 29 osoba.

 
 
 
 
Vlak iskočio iz tračnica u New Yorku (Video: Reuters)
Vlak iskočio iz tračnica u New Yorku (Video: Reuters)

Na Twitteru je Long Island Rail Road (LIRR), odgovoran za liniju, naveo iskakanje iz tračnica vlaka u New Hyde Parku, lokalitetu u širem njujorškom predgrađu, 30 kilometara istočno od Manhattana.

"Vlak s polaskom u 21.02 sati sa stanice Penn (Manhattan) s predviđenim dolaskom u Huntington u 22.08 sati, otkazan je zbog iskakanja vlaka iz tračnica blizu New Hyde Parka", piše LIRR.

Načelnik okruga Nassau Ed Mangano kazao je na konferenciji za novinare da je 29 osoba primljeno u bolnice s ozljedama od nagnječenja do prijeloma ali da nitko nije životno ugrožen.

U priopćenju njujorškog guvernera Andrewa Cuoma, u kojem se iznose prvi podaci, navodi se da je ozlijeđeno 11 osoba. U vlaku je bilo oko 600 putnika.

Do nove željezničke nesreće dolazi desetak dana nakon što je prigradski vlak izgubio kontrolu na stanici u New Jerseyju pri čemu je jedna osoba poginula a više od 100 ih je ozlijeđeno. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se