Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autobus se prevrnuo

STRAVIČNA NESREĆA U ŠPANJOLSKOJ Poginulo najmanje 14 studenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 14 ljudi poginulo kad se autobus prevrnuo i udario u drugo vozilo na autocesti na sjeveroistoku Španjolske, objavila je spasilačka služba u nedjelju.

Nesreća se dogodila nedaleko od španjolskog lučkoga grada Tarragone.

Pročitajte i ovo Policijskim automobilom udarili dijete na romobilu na zagrebačkom Jarunu Nesreća u Zagrebu Policajci automobilom udarili dijete (10) na romobilu: Zadržano je u bolnici, doznali smo težinu ozljeda Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

U autobusu je bilo više od 50 međunarodnih studenata, a mnogi su se vraćali s festivala u Valenciji, objavila je španjolska novinska agencija Efe.

Autobus, koji je vozio na relaciji između španjolskih gradova Valencije i Barcelone, prevrnuo se i udario u drugo vozilo na autocesti na sjeveroistoku Španjolske u nedjelju rano ujutro. U autobusu je bilo 56 putnika, a među njima i skupina studenata, većinom stranih.

Među ozlijeđenima u nesreći u Španjolskoj strani studenti na razmjeni

Studenti ozlijeđeni u nesreći autobusa su iz Velike Britanije, Švicarske, Norveške, Turske i Ukrajine i sudjeluju u programu razmjene studenata Erasmus, prioćile su katalonske vlasti, a prenose španjolski mediji.

Državljanstvo preminulih još nije objavljeno.

Ozlijeđene su 42 osobe od kojih su u bolnici njih 34, piše El Mundo.

Autobus se vraćao iz Valencije posljednjeg vikenda festivala Fallas u tom gradu. Nesreća se dogodila nedaleko od lučkog grada Terragone.

'U autobusu su su bili studenti, mnogi od njih strani koji su studirali u Kataloniji i Barceloni, a koji su putovali u Valenciju zbog Fallasa i vraćali se otamo', rekao je katalonski ministar unutarnjih poslova Jordi Jane na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila televizija.

Jane nije mogao potvrditi nacionalnoasti poginulih.

Vozač je preživio i odveden je u lokalnu policijsku postaju, kazao je on dodajući da uzrok nesreće još nije utvrđen. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene