Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U nesreći na naftonoj platformi poginulo 18 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 18 osoba je poginulo kada je jedna od bušilica, zbog nevremena, udarila u naftnu platformu u Meksičkom zaljevu. Sedam radnika i dalje se smatra nestalima. Tijekom nesreće u more je iscurila nafta.

Do nesreće je došlo kasno navečer u utorak po lokalnom vremenu. Radnici su odmah napustili platformu u splavima za apašavanje, ali nevrijeme nije dopustilo ekipama za spašavanje da dođu do njih sve do srijede ujutro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška nesreća na porečkoj obilaznici, jedna osoba poginula Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine

Spasitelji su uspjeli spasiti 61 radnika s platforme, ali još traje potraga za preživjelima. Kako vrijeme prolazi nada za pronalaskom preživjelih sve je manja. Nitko ne zna imaju li radnici splavi za spašavanje ili jednostavno plutaju na površini. 

Jedan od preživjelih, 25-godišnji Eder Ortega Flores, izjavio je kako su splavi za spašavanje pucale od snage valova većih od sedam i pol metara. Tako je većina radnika plutala na površini mora.

U potragu za preživjelima uključila se i meksička mornarica sa osam helikoptera i četiri broda.

Uz mukotrpnu potragu spasitelji moraju čim prije pod kontrolu staviti curenje nafte.

Platforma na kojoj je došlo do nesreće u vlasništvu je kompanije Pemex (Petroleos Mexicanos).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene