Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez teških ozljeda

U nasilju u Belfastu ozlijeđeno 27 policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset sedam policajaca ozlijeđeno je u nasilju u Belfastu, u okviru proslava povezanih s tradicionalnim protestantskim paradama, objavila je sjevernoirska policija.

Trojica policajca propucana su kada je skupina katolika napala policiju koja je osiguravala red sjeverno i zapadno od Belfasta, tijekom protestantskih proslava, koje uključuju paljenje krijesova i bacanje irskih zastava na lomaču. Njihove ozljede nisu teške.

Pročitajte i ovo Ilustracija teže je ozlijeđen Dječak napadnut u blizini kuće dok je šetao psa: Tuklo ga je nekoliko vršnjaka Sanja Sarnavka, osnivačica Zaklade Solidarna Za Dnevnik Nove TV Sanja Sarnavka: "Hrvatska je treća zemlja u Europi po broju femicida, a patrijarhat se vraća na velika vrata"

'Neredi su počeli u četvrti Broadway, na zapadu Belfasta, kad je skupina od 200 ljudi postala nasilna, počela bacati molotovljeve koktele i druge predmete na policiju', priopćila je policija. Kasnije u ponedjeljak u Sjevernoj Irskoj se održava tradicionalna parada Oranskog reda, središnji dio protestantskih proslava. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene