Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAMOUBILAČKI NAPAD

Napadnuta policijska akademija, 60 poginulih i 117 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U terorističkom napadu na policijsku akademiju u pakistanskom gradu Quetti ubijeno je najmanje 60 osoba. Među poginulima su uglavnom kadeti. Dva napadača su se raznijela eksplozivom, a jedan je ubijen.

 Najmanje 60 osoba je ubijeno, a 117 ranjeno u napadu skupine naoružanih muškaraca na policijsku akademiju u jugozapadnom pakistanskom gradu Quetti kasno u ponedjeljak navečer, prenose agencije.

Pročitajte i ovo Mjesto pokušaja napada u Istanbulu oglasio se ministar Teroristički napad u Istanbulu: Zapucali na policajce ispred suda, ranjeno šestero ljudi Slika nije dostupna Više od 80 ranjenih POKOLJ NA TRŽNICI U trostrukom samoubilačkom napadu na jezeru Čad 27 ubijenih

Više od 200 polaznika nalazilo se u trenutku napada u zgradi policijske akademije, rekli su dužnosnici dodavši da su neki od njih tijekom napada koji je trajao pet sati držani kao taoci. Većina poginulih su policijski kadeti.

"Napadači su upali u našu spavaonicu ... počeli su nasumično pucati, a mi smo počeli bježati", rekao je za lokalne medije jedan kadet koji je preživio napad.

Mir Sarfaraz Bugti, ministar unutarnjih poslova pokrajine Baluchistan, potvrdio je da su naoružani napadači napali spavaonice u kojima su se kadeti odmarali i spavali. "Dva napadača su se raznijela aktiviravši eksplozivne pojaseve, a trećeg je hicem u glavu ubio pripadnik snaga sigurnosti", rekao je Bugti. Mediji su ranije objavili da je bilo pet ili šest napadača.

Niti jedna skupina nije zasad preuzela odgovornost za napad, ali jedan od najviših zapovjednika u Baluchistanu, general Sher Afgun, rekao je medijima da su službe zabilježile telefonske razgovore između napadača i njihovih nalogodavaca iz kojih se vidi da pripadaju militantnoj skupini Lashkar-e-Jhangvi povezanoj s talibanima.

Skupina Lashkar-e-Jhangvi, čije je sjedište u pokrajini Punjab, već je prije izvodila napade u Baluchistanu. Nije, međutim, jasno s kojim bi motivom skupina napala policijsku akademiju, rekao je ministar unutarnjih poslova.

Pripadnici vojske i policije stigli su u akademiju 20 minuta nakon početka napada i pokrenuli operaciju koja je trajala oko pet sati, rekao je ministar.

Napad izveden u ponedjeljak navečer najteži je u Pakistanu nakon napada bombaša samoubojice na skupinu ožalošćenih u bolnici u Quetti u kojemu je poginulo 70 osoba. Prema izvješćima sigurnosnih snaga, ovaj je napad bio dobro koordiniran, a napadači su pucali s nekoliko položaja. Nakon toga ušli su u zgradu gdje se odmaralo ili je spavalo između 200 i 250 kadeta, rekli su pripadnici snaga sigurnosti.

Grad Quettu dugo se smatralo bazom afganistanskih talibana, čiji su se vođe često tamo sastajali, a nasilje nije rijetkost u pokrajini Baluchistan gdje separatisti često napadaju pripadnike sigurnosnih snaga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene