Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U napadu na autobus pet mrtvih i 50 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bombaškom napadu na pun autobus, koji se pripisuje tamilskim pobunjenicima, najmanje je pet osoba mrtvo, a pedesetak ozlijeđeno. Napad se dogodio nedaleko od prijestolnice Šri Lanke, Colomba, priopćilo je tamošnje ministarstvo obrane.

Naprava je eksplodirala dok je autobus bio između Nittambuwe, sjeverozapadno od Colomba i Giriulle, na glavnoj cesti koja vodi u Kandy.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Svjedoci su izjavili kako se autobus odmah zapalio.

'To je djelo LTTE-a', Tigrova za oslobođenje tamilskog Eelama, izjavio je glasnogovornik vojske, general Prasad Samarsinghe.

Napad se dogodio nekoliko sati nakon što su tamilski separatisti optužili vladine snage da su ušle u područje pod njihovim nadzorom, na sjeveru otoka.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad, a tamilski pobunjenici još nisu reagirali na optužbe vojske.

Šri Lanka se našla na rubu velikog građanskog rata pošto su vođe LTTE-a krajem studenog pozvali na osnivanje neovisne tamilske države.

U pobuni je život izgubilo više od 60.000 ljudi, a od početka 2006. više od 3.500.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene