Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak nasilja

U napadima IS-a u Siriji 53 mrtva, pregovori između SAD-a i Rusije zapeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Siriji su u ponedjeljak ubijene 53 osobe.

U samoubilačkim napadima za koje su odgovornost preuzeli džihadisti IS-a, u Siriji su u ponedjeljak ubijene 53 osobe, a američki predsjednik Barack Obama rekao je da se tijekom razgovora s ruskim kolegom Vladimirom Putinom nisu "uspjele premostiti razlike" o sporazumu o prekidu vatre u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

U najtežem od nekoliko napada u ponedjeljak je blizu obalnoga grada Tartusa smrtno stradalo 38 ljudi, izvijestio je Opservatorij za ljudska prava. Najmanje 16 ljudi među njima pripadalo je provladinin snagama, izvijestio je Opservatorij.

U Tartusu, u kojemu živi većinska zajednica alavitskih muslimana, kojima pripada i aktualni predsjednik Bašar al-Asad, živi i velik broj izbjeglica iz raznih dijelova Sirije.

Nedugo nakon eksplozija u Tartusu, u eksploziji autobombe smrtno su stradale još četiri osobe u Homsu u središnjoj Siriji, koji drži vlada.

U trećem napadu čiji je cilj bio položaj sirijske vojske u području Al Sabure zapadno od glavnoga grada Damaska, smrtno su stradale tri osobe, objavio je Opservatorij, a u međuvremenu je u napadu na kontrolnu točku u Al Hasakehu koju su držale kurdske snage sigurnosti, najvećem gradu sjeveroistočne Sirije, ubijeno devet osoba. Islamska država preuzela je odgovornost za sve napade.

S obzirom na nastavak nasilja u Siriji, znakovi potencijalnog napretka između SAD-a i Rusije o sporazumu o prekidu vatre u Siriji gotovo su u potpunosti nestali nakon što su pregovori između glavnih čelnika i diplomata došli u slijepu ulicu i ne mogu se nastaviti zbog "tehničkih" razmirica koje traju otprije, kazao je u ponedjeljak dužnosnik Bijele kuće. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene