Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziva se na sigurnosni koridor

U Mosulu zatočeno više od 600 tisuća djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među civilima zatočenima u Mosulu nalazi se 600 tisuća djece, objavila je u utorak humanitarna organizacija Save the Children, pozivajući na stvaranje sigurnosnih koridora u vrijeme dok iračke snage napreduju prema gradu.

"Kritičan je trenutak za zaštitu djece i otvaranje sigurnih ruta kojima bi se 1,5 milijuna civila, među kojima je 600 tisuća djece, omogućilo da sigurno napuste grad", istaknula je ta organizacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISIS je povijest u tom gradu Irački premijer stigao u Mosul i čestitao vojnicima na pobjedi Slika nije dostupna Iračka vojska u Mosulu Velika pobjeda nad IS-om: Ostali su posljednji metri bojišnice

Iračke snage u utorak su stigle na rub Mosula, dva tjedna nakon početka masovne operacije za oslobođenje tog grada koji je u srpnju 2014. pao u ruke Islamske države.

"Ne možemo samo sjediti i čekati da se dogodi situacija poput Alepa dok još postoji prilika da izvučemo djecu iz ratne zone", rekao je direktor organizacije za Irak Maurizio Crivellaro.

Procjenjuje se da 250 tisuća ljudi u Alepu živi pod opsadom već više od tri mjeseca.

Većina procjena tvrdi da je u Mosulu više od milijun ljudi, no ne postoji mogućnost određivanja preciznije brojke jer je taj grad već više od dvije godine u rukama džihadista. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene