455569
455569
455569
455569
455569

U Mosulu zatočeno više od 600 tisuća djece

  • , 01.11.2016., 19:26
  • Autor:
  • komentara

Među civilima zatočenima u Mosulu nalazi se 600 tisuća djece, objavila je u utorak humanitarna organizacija Save the Children, pozivajući na stvaranje sigurnosnih koridora u vrijeme dok iračke snage napreduju prema gradu.

 
 
 
 
Mosul (Foto: AFP)
Mosul (Foto: AFP)

"Kritičan je trenutak za zaštitu djece i otvaranje sigurnih ruta kojima bi se 1,5 milijuna civila, među kojima je 600 tisuća djece, omogućilo da sigurno napuste grad", istaknula je ta organizacija.

Iračke snage u utorak su stigle na rub Mosula, dva tjedna nakon početka masovne operacije za oslobođenje tog grada koji je u srpnju 2014. pao u ruke Islamske države.

"Ne možemo samo sjediti i čekati da se dogodi situacija poput Alepa dok još postoji prilika da izvučemo djecu iz ratne zone", rekao je direktor organizacije za Irak Maurizio Crivellaro.

Procjenjuje se da 250 tisuća ljudi u Alepu živi pod opsadom već više od tri mjeseca.

Većina procjena tvrdi da je u Mosulu više od milijun ljudi, no ne postoji mogućnost određivanja preciznije brojke jer je taj grad već više od dvije godine u rukama džihadista. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se