Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Mostaru

Vučić i Plenković o Agrokoru: ''Nisam mogao puno učiniti ovdje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je pobijedio na izborima u Srbiji, Aleskandar Vučić otišao je u Mostar gdje se sastao s hrvatskim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Draganom Čovićem. Vučić je najavio i radni sastanak s hrvatskim premijerom oko Agrokora, koji se i održao u ponedjeljak navečer.

O situaciji u Agrokoru bilo je riječi i na radnoj večeri lidera zemalja iz regije u Mostaru, ususret otvaranju gospodarskog sajma u utorak. Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem, članovima predsjedništva BiH - Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković "Uspjeli smo!" Plenković o otvaranju pristupnih pregovora BiH s EU: "Ovo je velika geopolitička strateška poruka" Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Bili su tu i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, te crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

'Pa ja nisam mogao puno učiniti ovdje. Ono što smo pripremili je zakon koji će biti u srijedu u saboru. Nastojimo razgovarati sa svim akterima i spremni smo podržati, ono što sam danas rekao: dakle scenarij A - to je razgovor vlasnika, vjerovnika, dakle i banaka i dobavljača, u interesu kompanije i hrvatskoga gospodarstva, stabilnosti našeg financijskog sustava i zaposlenika; i na varijantu B - uz pristanak dakle same kompanije da se primijeni zakon kojeg ćemo ovoga tjedna donijeti', rekao je nakon radne večere u Mostaru Andrej Plenković.

Podsjetimo, Čović je cijeli ponedjeljak proveo primajući predstavnike naroda iz regije. Sastao se s premijerom Crne Gore Duškom Markovićem, zatim s Andrejom Plenkovićem i potom s Aleksanrdom Vučićem.

Iako su u zadnje vrijeme predstavnici stranih zemalja izrazili strah od eskalacije sukoba na Balkanu, u ponedjeljak smo gledali samo pomirljive tonove i tapšanje po ramenu. Spomenuta je i važnost međusobne gospodarske suradnje, važnost pružanja pomoći Crnoj Gori u procesu ulaska u NATO te važnost pružanja pomoći Cnoj Gori u procesu pristupanja NATO savezu.

Razgovor o daljnjoj suradnji će se nastaviti u utorak na gospodarskom sajmu koji je vrlo značajan za cijelu regiju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene